Občania sa môžu opäť stretnúť s policajnými riaditeľmi

04.07.2005 Celý región

Občania sa môžu opäť stretnúť s policajnými riaditeľmi\r\nv stredu 6.júla medzi 14:00 – 17:00 na každom krajskom a okresnom policajnom riaditeľstve.\r\nObč...
Občania sa môžu opäť stretnúť s policajnými riaditeľmi
v stredu 6.júla medzi 14:00 – 17:00 na každom krajskom a okresnom policajnom riaditeľstve.
Občania už od roku 2003 navštevujú každú prvú stredu v mesiaci svojich policajných riaditeľov. Občania sa informujú o bezpečnostnej situácii v mieste svojho bydliska. Tlmočia polícii svoje podozrenia na páchanie trestnej činnosti. Oznamujú polícii výskyt podozrivých osôb. Policajní riaditelia privítajú všetky podnety o činnosti podvodníkov, vreckárov, vlamačov, alebo problematických bezdomovcov. Občania môžu upozorniť políciu na konzumovanie alkoholu mladistvými, alebo na predaj drog vo svojom okolí.

Projekt Prvá streda viedol v minulosti k odhaleniu a usvedčeniu viacerých páchateľov. V roku 2003 upozornila občianska počas prvej stredy v mesiaci policajného riaditeľa na podozrivé osoby v byte suseda. Polícia v byte zadržala celoštátne hľadanú osobu, stíhanú pre zanedbanie povinnej výživy.
V tom istom roku oznámila iná občianka, že advokát pridelený jej synovi opakovane žiada úplatok. Advokát pod podmienkou úplatku 200.000 Sk sľuboval prepustenie z vyšetrovacej väzby a podmienečný trest. Polícia zadržala advokáta priamo pri preberaní úplatku a vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu nepriamej korupcie.
V prvom polroku 2005 navštívilo policajných riaditeľov celkovo 374 občanov.
 

Vyberte región

mark